GYEJÓ

DÓHSZK Család-, és Gyermekjóléti Központ küldetése, hogy szolgáltatásaival hozzájáruljon Dunakeszi lakosságának jólétéhez, enyhítse a szociális problémákkal küzdők gondjait, képviselje a kiszolgáltatottak, a rászorulók jogait, védje és segítse a gyermekeket.

A DÓHSZK Család-, és Gyermekjóléti Központban két szakmai egység működik, a Család,- és Gyermekjóléti Szolgáltatási Szakmai Egység (Dunakeszi lakosai részére), és a Család,- és Gyermekjóléti Járási Szakmai Egység (Dunakeszi Járás lakosai részére)

DÓHSZK Család,- és Gyermekjóléti Központ
Család,- és Gyermekjóléti Szolgáltatási Szakmai Egység

Szolgáltatásainkat azoknak a Dunakeszi lakosoknak, családoknak és egyedülállóknak, felnőtteknek és gyermekeknek, időseknek és fiataloknak ajánljuk, akik állást keresnek, gyermeknevelési problémákkal, családi konfliktusokkal küzdenek, válás során nem sikerül konszenzusos megoldásokat találniuk, kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, létfeltételeik nem biztosítottak és e problémákban szeretnének tanácsot, segítséget kapni.

Az intézményt felkeresők igénybe vehetik az álláskeresési, jogi, pszichológiai, gyermeknevelési, konfliktuskezelési tanácsadásunkat, a szociális szakembereink által biztosított komplex családgondozást, a szülők segítséget kérhetnek gyermeknevelési, életviteli problémáikban, a gyermekeknek védelmet biztosítunk veszélyeztetett helyzetükben.

Jelzőrendszert működtetünk, fogadjuk a társintézmények, a hatóságok és a lakosság jelzéseit a segítségre szoruló, veszélyeztetett gyermekekről, illetve a szociális krízishelyzetbe került felnőttekről.

Speciális szolgáltatások:
Ingyenes ruhaválogatási lehetőség ügyfeleink részére
Szabadidős programok

DÓHSZK Család,- és Gyermekjóléti Központ
Család,- és Gyermekjóléti Járási Szakmai Egység

2016. január 1. napjától a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás járási szinten, mint család-, és gyermekjóléti központ került kialakításra. Dunakeszi Járás, Pest megye területén található, az ország legkisebb területű, egyben legsűrűbben lakott járása. A járáshoz három város, Dunakeszi, Fót, Göd és egy község Csomád tartozik.

Az ellátottak köre a járási településeken életvitelszerűen tartózkodó, állandó bejelentett vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyerekek és családjuk. A Járási Szolgáltatási Szakmai Egység feladatait esetmenedzser és tanácsadó szakemberek látják el.

A központhoz tartozó elsődleges feladatok a hatósági megkeresésekre történő javaslatételek elkészítése, valamint a speciális szolgáltatások biztosítása.

Speciális szolgáltatások:
Jogi tanácsadás
/előzetes bejelentkezés alapján/ kedd13-14 óráig

Pszichológiai tanácsadás /a családsegítőkkel vagy az esetmenedzserekkel való megbeszélés szerint/

Családkonzultáció /a családsegítőkkel vagy az esetmenedzserekkel való megbeszélés szerint/

Mediáció/a családsegítőkkel vagy az esetmenedzserekkel való megbeszélés szerint/

Iskolai szociális munka /az érintett intézményekben/

Utcai szociális munka /a járás területén/

Kapcsolattartási ügyelet /hatósági döntés alapján/

Forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Elérhetőségeink:
Cím:
2120 Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky u. 32.

Telefonszám
06-27-547-760
06-27-547-770

Krízistelefonszám (nyitvatartási időn túl, hétvégén és ünnepnapokon működik):
06-30-384-2838

E-mail:
hszk.gyermekjolet@dunakeszi.hu

Nyitva tartás idő:

hétfő               730-1730-ig
kedd               730-16-ig
szerda             730-16-ig
csütörtök         730-16-ig
péntek             nincs ügyfélfogadás

Megközelíthetőség

Intézményünk a Polgármesteri Hivatal felől Fót irányába haladó út mellett, a felüljáró előtt, baloldalon, a gyógyszertárral szemben található.